30 minuts: Do you speak English?

Un 30 minuts que ens fa pensar sobre el valor que li volem donar a la tercera llengua, que potser no hauria de ser la tercera. Perquè pensar sobre quin valor volem que tingui, ens ha de fer pensar en com ho hem de fer per a què tingui aquest valor. Jo recomanaria aquest 30 minuts emès el desembre del 2012 "Do you speak English?" als nostres governants, als equips directius de les escoles i, especialment, a les famílies que han de decidir com volen educar els seus fills i filles. 


He participat diverses vegades a les xarxes socials en debats sobre el paper del doblatge i dels subtítols en tot plegat. És evident que portem una inèrcia de dècades en un format de versions doblades en castellà; fins i tot segurament el doblatge al català en el cinema no té tan èxit com es voldria perquè se'ns fa estrany si no és a TV3. Sigui com sigui, em fa vergonya aliena sentir algunes veus del reportatge defensant les versions doblades de les pel·lícules amb plantejaments que ens tracten de babaus. En la banda contrària, que TV3 ofereixi les versions originals l’honora com a televisió pública al servei de la ciutadania, i demostra el seu caràcter també pedagògic. Com fem servir aquests serveis a casa i a les escoles? 

En l'era global que vivim ens toca preguntar-nos amb qui ens volem comunicar, amb qui volem que els nostres fills puguin establir vincles.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada