Vincles entre les famílies i l'escola. Acte a Vic

El dijous passat vaig participar en l'acte de presentació del informe "Famílies, escola i èxit. 
Millorar els vincles per millorar els resultats" coordinat pel Jordi Collet i l'Antoni Tort que es va celebrar a la Universitat de Vic. Fou la meva primera experiència en una taula rodona i en vaig gaudir força, a més de portar-me cap a casa reflexions, propostes i bones emocions...

És intenció d'aquesta entrada fer-ne memòria visual e històrica, a més de recuperar algunes de les idees principals argumentades. 


El programa de l'acte, tal com apareixia a la web de la Fundació Bofill.L'acte no es va enregistrar en vídeo. Adjunto un resum d'algunes de les idees expressades pel Jordi i el Toni, extretes d'un vídeo publicat per la pròpia Fundació en un acte de presentació anterior. 


  • El vincle de l'escola amb les famílies en el centre de tot... perquè és vital per poder acompanyar millor...
  • Petits canvis per transformar el dia a dia ens porten a una millora en tot, també en els resultats purament acadèmics.
  • Hem d'aconseguir que les famílies puguin dir que formen part de l'escola.
  • Hem de passar d'un model de trasplantament (on demanem que es faci a casa el que es fa a l'escola) a un model de coresponsabilitat, on construïm plegats un projecte compartit.
  • Estratègies per millorar els vincles: interdependència (sols no ens en sortirem), equitat (cal eliminar les diferències per permetre que totes les famílies i alumnes tinguin les mateixes oportunitats), centre significatiu (les famílies no són el problema sinó la solució -visió apreciativa-).
  • La despesa en educació és una inversió: si invertim hores per atendre les famílies hi haurà segur una repercussió positiva a tots els nivells.
  • El centre educatiu és un sistema format per quatre components que formen un tot: l'alumnat, el professorat, les famílies i l'entorn. I l'estructura, organització i dia a dia del centre han de ser coherents amb aquesta realitat.
A Twitter es van publicar diverses fotografies de l'acte. Em fa il·lusió compartir-ne almenys una amb vosaltres. Els protagonistes de l'acte eren l'estudi i els seus coordinadors, en Jordi i en Toni, que no surten a la foto, però podeu gaudir d'ells en el vídeo.

La Gina, la Cristina, jo mateix, i en Joan.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada