Belén Varela a TEDx

Conferència TEDx de la Belén Varela exposant les idees sobre optimisme que exposa en el llibre "La rebelión de las moscas". La descobreixo arrel d'un article de Santiago Vázquez, un referent en el camp de la felicitat en el treball.  • Habitualment enfoquem cap als problemes per intentar solucionar-los. Això no és dolent; el que és dolent és l'aura de negativitat on vivim. Hem de ser conscients que també podem enfocar cap a les nostres potencialitats, per aprofitar-les i desenvolupar-les al màxim.
  • Satisfacció (S) = Resultats (R)/Expectatives (E) ----> Per estar satisfets, és a dir, feliços, només cal que els resultats siguin majors que les expectatives. 
Ara girem la fórmula: 
R= SxE Si no tenim expectatives no hi haurà resultats. Acabarem per no aixecar-nos del llit.
  • Per ser optimistes:
(1) Hem d'anar assumint el control de la nostra vida. I per això ens cal il·lusió, il·lusió de control.
(2) Hem de reduir les dimensions dels nostres problemes, perquè tendim a fer-los més grans del que són. Els sempre i els mai no ens ajuden.
  • Tot plegat, hem de reduir el vidre del fons de l'ampolla i ser menys abelles per convertir-nos en més mosques.
Del text del Santiago Vázquez.
  • Una visió negativa i sense fe de les persones genera sistemes nocius. Tenim a les nostres mans l'oportunitat de treballar per a promoure la creativitat, l'esperança, l'humor, la valentia, la il·lusió i, fins i tot, l'heroisme.
  • La voluntat inventa motius i l'apatia pretextos. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada