Pensaments, creure i crear

Comparteixo amb vosaltres algunes de les idees que més m'han interessat de la breu entrevista a Xavier Guix publicada per EADA Business School.

 

  • La realitat que vius té molt a veure amb les teves creences. Per això, creure és crear (en castellà, CREER es CREAR).
  • El teu món i les teves creences segurament seran diferents al meu món i les meves creences. Però has de permetre entrar a la teva vida altres creences per evitar la rigidesa de pensament i la teva zona de confort, i possibilitar així l'aprenentatge. (nota: important per treballar amb l'alumnat que creu que ho sap tot i que els altres no poden aportar res, importància del treball cooperatiu/col·laboratiu).
  • Un projecte de grup se l'han de creure tots els membres del grup. Si no és així, les creences individuals acaben limitant el projecte de grup.
  • El líder ha d'entrar en el terreny personal, en com les persones encaixen dins de l'organització... però aquest espai de cadascú en el grup no és només una qüestió d'habilitats, facultats o talents, sinó també depèn de la manera en que cada persona pensa i viu la relació emocional i de pensament dins de l'empresa (nota: important en la gestió de claustres de professorat).
  • Necessitem equips multidisciplinars amb creences i formes d'actuar diferents per a tenir un mapa de la realitat més ampli, que comparteixin el coneixement entre ells per fomentar la creativitat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada