Un altre maó a la paret

Vaig escriure això en un altre espai virtual l'1 de setembre de 2009 i avui ho recupero aquí... té molt de sentit en els debats d'educació d'avui dia en el nostre país... i això que ja té anys...

L'altre dia vaig veure sencera per primera vegada la pel·lícula “Another brick on the wall” i no em va agradar gens. Simpatitzo amb la música de Pink Floyd dels grans recopilatoris, però aquest clàssic que em quedava per veure és una barreja d'imatges i animacions amb punts massa forts visualment... per a mi, en alguns moments, ratlla el mal gust. 

Els diferents maons a la paret no són més que moments al llarg de la vida del personatge que van construint i modelant el que serà com a persona al final: un resultat no gaire aconsellable (dic això però sé que la peli té molt d'autobiogràfica de Roger Waters). 

Imatge de http://altaclysmic.blogspot.com.es

De tota la cinta jo salvaria la cançó clàssica pel sentit que adquireix... però a la xarxa podeu trobar totes les lectures possibles, fins i tot contradictòries... Crec que podríem estar d'acord la majoria que és una crítica al model d'ensenyament segurament de l'època i del lloc d'origen de l'autor (encara que exportable a altres llocs i altres moments), un model on no s'ensenya a pensar i a ser crítics, on es condiciona el pensament, on el tracte i la disciplina poden ser molt severs, ratllant el maltractament... en definitiva, un model de “no educació”... Els lectors que sigueu experts en anglès podeu dir la vostra si no esteu d'acord... 

We don't need no education 
We don't need no thought control 
No dark sarcasm in the classroom 
Teachers leave them kids alone 
Hey! Teachers! Leave them kids alone! 
All in all it's just another brick in the wall. 
All in all you're just another brick in the wall. 

No necessitem “no educació” / No necessitem, no!, educació (que jo sàpiga en anglès no existeix la doble negació; no ens cal una educació d'aquest estil). 
No necessitem, no!, control del pensament (no volem una escola que potencii els motlles). 
No volem el sarcasme fosc a la classe (en definitiva, el maltractament o la manca de respecte dels professors als alumnes). 
Professors: deixeu els nens sols! (per tenir una educació així, millor no tenir-la)


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada