Ken Robinson i els paradigmes de l'educació

Hi ha molt material sobre les idees de Ken Robinson a Internet. En format audiovisual en aquest espai ja hem dedicat atenció a les dues xerrades TED que ha fet (la del 2006 i la del 2010) i la seva participació en el programa REDES. Ara em centro en possiblement el vídeo de Youtube més famós amb les seves idees, "Canviant els paradigmes de l'educació". Es tracta d'un vídeo animat amb algunes de les idees que va expressar en una xerrada en el RSA (Royal Society for the encouragement of Arts, Manufactures and Commerce), crec que un mes abans de la seva xerrada TED al 2010.


Les idees que s'expressen aquí ja les hem tractat prèviament en els altres articles, tot i que aquí es mostren en un format diferent... Potser destacaria aquesta reflexió molt il·lustrativa... les coses que fem ara no necessàriament han de ser les més lògiques...

Les escoles s'organitzen de manera semblant a les fàbriques: timbres que sonen, instal·lacions separades, matèries especialitzades i separades... eduquem en grups, els incorporem al sistema per grups d'edat... per què suposem que el més important que tenen en comú és l'edat? És com si el més important per diferenciar diversos productes fos la data de fabricació. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada